Noi indicaţii pentru Synflorix în Uniunea Europeană

GlaxoSmithKline (GSK) a confirmat recent faptul că Synflorix, vaccinul pediatric destinat atât prevenirii unor infecţii bacteriene care pun în pericol viata sugarilor, cât şi împotriva infecţiilor frecvente şi dureroase ale urechii medii, este acum aprobat în Europa pentru imunizarea copiilor născuţi prematur, precum şi într-o schemă de vaccinare cu 3 doze.

Synflorix este înregistrat în peste 80 de ţări, iar indicaţiile aprobate variază de la o regiune la alta. În Europa, Synflorix se utilizează pentru vaccinarea sugarilor şi copiilor cu vârste cuprinse între 6 săptămâni şi 2 ani împotriva bolii invazive şi a otitei medii acute produse de S. pneumoniae.

În fiecare an, în Europa se nasc prematur aproximativ jumătate de milion de copii şi, deoarece sistemul lor imun este imatur, aceştia sunt mai predispuşi la a dezvolta infecţii severe, dintre care unele se pot preveni prin vaccinare. Aprobarea Synflorix oferă acum oportunitatea ca nou-născuţii prematuri să primească precoce imunizări importante, aducând totodată noi asigurări atât specialiştilor din domeniul sanitar, cât şi părinţilor, în ceea ce priveşte siguranţa şi eficacitatea acestui vaccin.

Astfel, protocoalele de administrare ale Synflorix au fost extinse pentru a include administrarea într-o schemă cu 3 doze, constând în 2 doze primare la copiii sub 1 an, urmate de o doză de rapel la cel puţin 6 luni după cea de-a doua doză primară. Această completare susţine includerea Synflorix în programele naţionale de imunizări curente şi viitoare, în ţările care folosesc schema de imunizare cu 3 doze.