OPORTUNITATI PRIN INOVATIE Agenda 2014-2020 - Sanatate, Eficienta Energiei si Managementul Apelor


Un eveniment organizat de Camera de Comert Romano-Olandeza

Camera de Comert Romano-Olandeza, impreuna cu Philips Romania, Ortec, Cabinetul de Avocatura – Gruia Dufaut si Ambasada Olandei, organizeaza miercuri, 23 aprilie, evenimentul Oportunitati prin inovatie. Agenda 2014-2020: Sanatate, Eficienta Energiei si Managementul Apelor.

Inovatiile tehnologice existente si implementate cu succes in diverse tari ale Comunitatii Europene ofera solutii eficiente si viabile in domenii precum sanatate, energie si administrarea apelor. Camera de Comert Romano-Olandeza aduce impreuna atat membrii ai domeniului public cat si privat, pentru a descoperi cum pot fi evaluate si implementate aceste solutii. Intrunirea isi propune sa faca cunoscute tehnologii, solutii si servicii inovatoare si modalitatile in care acestea pot fi accesate si implementate de catre domeniul public in contextul strategiei “Europa 2020”.

Avand ca invitati membrii ai domeniului public din sectorul administrativ si sanatate, evenimentul ii reuneste pe cei care ofera solutii – companii olandeze care dezvolta si implementeaza cu succes tehnologii inovatoare – cu responsabilii pentru evaluarea si achizitionarea acestora si consultantii care pot raspunde la intrebari legate de accesarea fondurilor pentru acest tip de investitii.

 ‘Inovatia este una dintre principalele modalitati de evolutie in toate domeniile si de aceea noi credem ca munca comuna a companiilor si a domeniului public poate crea o lume mai buna. Compania Philips are ca scop regandirea solutiilor pentru societatea de maine, considerand acest lucru responsabilitatea noastra pentru ca oamenii sa fie mai sanatosi, sa traiasca mai bine si sa se bucure de viata.’ –  afirma Robin van Rozen, CEO Philips Romania.

Avand in vedere ca evenimentul aduce in prim plan solutii inovatoare oferite de catre companiile olandeze, acesta coincide si cu vizita in Romania a ministrului pentru Comert Exterior si Dezvoltare din Olanda, doamna Lilianne Ploumen, care va participa in calitate de vorbitor in cadrul sedintei plenare.

In acelasi timp, intrunirea se bucura si de sprijinul Ambasadei Olandei in Romania:  ‘Stiati ca microscopul, DVD-ul si discul Blu-Ray sunt inventii olandeze? Si polderele, de asemenea.


Olandezii nu au inventat lalelele sau cartofii. Ceea ce au facut ei a fost sa le transforme in povesti comerciale de succes. Inovatia este o afacere de baza, este singura cheie care duce la cresterea economica. Inovatia este, de asemenea, cruciala pentru achizitii publice eficiente, pentru entitatile publice si private. De exemplu, cheltuirea eficienta a fondurilor europene este un subiect relevant pentru toate tarile Uniunii Europene. Evenimentul organizat de Camera de Comert Romano-Olandeza, in timpul vizitei in Bucuresti a ministrului olandez Lilianne Ploumen, evidentiaza potentialul de a incorpora inovatia in planurile de achizitie publica pentru urmatorii ani. Utilizarea la maximum a tehnologiei inovatoare si concentrarea pe solutii sustenabile duce la scaderea costurilor si cresterea capacitatii serviciilor de livrare in sectorul de sanatate, de energie eficienta a cladirilor si de management al apei. O parte din solutiile inovatoare ale companiilor si institutiilor olandeze vor fi prezentate in cadrul conferintei cu scopul de a inspira omologii romani.’ – afirmaMatthijs van Bonzel, ambasadorul Olandei in Romania.