Pfizer lansează platforma online de informare despre viaţa sexuală şi normalitatea funcţiei erectile


Pfizer anunţă lansarea www.suntbarbat.ro, o platformă online de comunicare adresată atât bărbaţilor cu disfuncţie erectilă, cât şi partenerelor acestora. Platforma oferă atât informații şi sfaturi care să stimuleze bărbații cu această afecțiune să se adreseze specialiștilor pentru tratamentul adecvat, cât și informații suport despre importanța terapiei pentru această categorie de bărbați și partenerele lor de cuplu.

“Din păcate, un procentaj redus de bărbați care se confruntă cu disfunția erectilă se adresează specialiștilor pentru informații verificate și corecte despre această afecțiune și pentru tratament adecvat, iar Internetul abundă în informații neverificate. Este foarte important să oferim accesul la informaţii medicale clare şi de interes pe această temă. Ne dorim ca acest instrument de informare online să sprjine demersurile medicilor de a-i determina pe bărbații cu disfuncție erectilă și partenerele lor să se adreseze fără întârziere unui specialist”, declară Iulian Berciu Global Established Pharma Country Lead Pfizer România.

Mai mult de 75% dintre bărbaţi ar fi dispuşi să urmeze un tratament pentru disfuncția erectilă, dacă ar fi diagnosticaţi şi dacă acest tratament le-ar îmbunătăţi viaţa sexuală. 56% dintre persoane sunt de acord că este mult mai confortabil să întrebi un farmacist și să îi ceri sfatul, decât să te prezinți la medic.

“Disfuncția erectilă este o realitate cu impact major asupra sanătăţii relaţiei de cuplu. Satisfacția în viaţa sexuală este un factor predictiv important pentru ceea ce înseamnă satisfacţia faţă de viaţă în general, o viață sexuală sănătoasă fiind una dintre prioritățile vieții de cuplu. În cazul bărbaţilor cu disfuncţie erectilă, calitatea vieţii este redusă, mai mult, sub 30% dintre aceștia ajung să primească tratament. Majoritatea bărbaților care se confruntă cu disfuncție erectilă așteaptă 1 an sau mai mult de la apariția simptomelor până încep să caute tratament. Contextul descris ilustrează dificultatea abordării terapeutice a tratamentului disfuncției erectile, cu impact direct asupra calității vieții de cuplu și asupra calității vieții în general“, declară Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, medic primar urolog, sexolog, fondatorul Asociației pentru Medicina Sexualității din România.