Pfizer achiziţionează compania Hospira


Pfizer Inc. anunță semnarea unui contract pentru achiziționarea Hospira, cel mai mare furnizor internaţional de tratamente injectabile şi produse biosimilare. Valoarea totală a achiziţiei se ridică la 17 miliarde de dolari, Pfizer oferind 90 de dolari în numerar per acţiune. O alegere complementară puternică, în concordanță cu prioritățile și obiectivele Pfizer Achiziția Hospira se aliniază cu prioritățile noastre-cheie de valorificare a capitalului într-un mod care să creeze valoare pentru acționari, consolidând în acelaşi timp poziţia diviziei Global Established Pharma (GEP) într-o piaţă largă, în continuă schimbare.


Hospira reprezintă o alegere strategică excelentă pentru dezvoltarea diviziei GEP care îşi va îmbunătăţi perspectivele de creștere a portofoliul de produse generice. Adăugând portofoliului GEP cele aproximativ 200 de produse generice injectabile sterile ale Hospira, Pfizer va crea o divizie lider la nivel mondial, care va veni în ajutorul pacienţilor din întreaga lume. Viziunea Hospira “Promovarea stării de bine prin produse care îmbunătăţesc starea de sănătate a pacienţilor din întreaga lume” este în linie cu obiectivul nostru “inovăm pentru a oferi pacienţilor terapii care să le îmbunătăţească starea de sănătate.”


În plus, biosimilarele comercializate de Hospira și cele care se află pe linia de dezvoltare vor creşte portofoliul Pfizer în acest domeniu și capacitățile de dezvoltare la nivel mondial. Următorii pași Tranzacția este supusă unor condiții obișnuite de finalizare, inclusiv aprobările autorităţilor de reglementare din câteva jurisdicții și aprobarea acționarilor Hospira. Tranzacția este estimată să se încheie în a doua jumătate a acestui an.